STREĽBA NA VIRGÍNSKEJ UNIVERZITE: Hlásia 3 obete,útočník je na úteku

15.11.2022 Celý región

Richmond 14. novembra (TASR) - Troch mŕtvych a dvoch zranených si vyžiadala v noci na pondelok streľba v areáli Virgínskej univerzity (UVA) v Spojených štátoch. Na sociálnych sieťach to oznámila univerzitná polícia s tým, že útočník je stále na slobode "ozbrojený a nebezpečný". TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Univerzitná polícia identifikovala ako podozrivého študenta Darnella Jonesa a uviedla, že do pátrania po ňom sa zapojilo viacero zložiek. Podľa nich má Jones oblečenú "purpurovočervenú bundu, modré džínsy a červené topánky". Môže tiež šoférovať čierne SUV.

Vedenie univerzity zaslalo študentom mail, v ktorom ich žiada, aby nevychádzali von a dodržiavali nariadenia o zotrvaní v úkryte, keďže situácia nie je doriešená.

Streľba na Virgínskej univerzite je najnovším incidentom v rámci vlny násilia páchaného so zbraňami na amerických školách. Podnietilo to vznik debaty o prísnejších obmedzeniach v súvislosti s držbou a prístupom ku zbraniam v Spojených štátov. Právo mať pri sebe zbraň garantuje americkým občanom druhý dodatok ústavy USA.
 

Vyberte región

mark